Villa Spanderswoud 

Op zoek naar een fijne ruimte voor het gezin,  ouders met twee
pubers.
Bij ons eerste bezoek troffen we een hele grote open ruimte
aan.
Geen rust, geen duidelijke plekken en door de marmeren vloer
klonk het hol en voelde het
helemaal niet knus. Er mistte structuur
en zones met duidelijke functies!


De bewoners wilde een plek om te luieren, lezen, samen tv kijken
en een gas openhaard met
een fijne zithoek eromheen om te zitten
met o.a. bezoek.

 

De vrijstaande haard stond eigenlijk wat verloren midden in de ruimte…

Daarom hebben we gekozen voor een omkleding in massief hout en
het sluiten van de wand rechts naast de haard.
Hiervoor maakten we
een kast die vanuit de zitkamer een verhaal verteld over het leven van
de
bewoners vol met objecten van reizen en verblijf in het buitenland.
 

Er blijft een verbinding met de ruimte erachter door de openingen in
de kast….als je de kamer
binnenkomt heb je zicht….je ziet dat er een
ruimte achter zit.